lördag 22 maj 2010

Nu är kontrakt skrivet på vår lägenhet och vi lämnar den om bara en månad drygt. Är riktigt nöjda både men vad vi fick för den och med vem det blev som köpte den, ett väldigt trevligt par i 30-årsåldern. Tydligen fastnade de för balkongen :) så den kommer nog fortsätta vara fin även efter att vi flyttat.
Idag är det riktigt sommarväder i Lund. Är så härligt att kunna ha dörren ut till balkongen och gå ut där och sätta sig och dricka en kopp kaffe och bara njuta! Den senaste veckans värme har gjort att fler och fler knoppar ploppat upp på klematisen. Så snart bör man ha fins mörklila blommor såväl där som på aklejan.
Strandtrift har jag haft en rosa i flera år och trots att jag inte täcker den, utan bara låter den stå som den är i krukan, så kommer den troget varje år. I år ser det till och med ut att bli extra många blommor! Min frösådda lobelia och några blomma för dagen har idag blivit planterade i krukorna med pipranka och klematis. Hoppas att de kommer göra det grönt och fint även nere vid, där det annars är väldigt kalt och fult.

I vintras sådde jag tre sorters perenner utomhus för första gången och det var innan jag köpt några växtetiketter. Så nu när det börjat kika upp så smått från krukorna vet jag inte om det är akleja, backsippa eller vitt löjtnanshjärta. Jag får helt enkelt vänta spänt och se.

4 kommentarer:

 1. SKönt att ni har fått klart med lägenheten också. Full fart med packning och planering nu då skulle jag tro.
  Den största "grodden" ser ut som akleja tycker jag.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Hej Camilla,
  Du har så rätt att det är en grinko och jo den går konstigt nog under barr växt. GRATTIS till ert hus köp, förstår att du kommer att tycka det är underbart med trädgård med tanke på hur fin balkong du har. Du har en härlig planeringstid framför dig.....stannar du i Lund? Själv bor jag i S Sandby strax utanför.

  Ha en bra dag
  Kram anna

  SvaraRadera
 3. Oj bara en månad kvar tills flytten då, vad spännande! Hur ska du göra med alla dina fina balkongväxter vid flytten? Är det inte svårt/krångligt att flytta dem? Det är ju tur att de bor i krukor iofs :) Hoppas ni ska trivas toppenbra i huset!!
  Kram Veronica

  SvaraRadera
 4. Hej Camilla,
  Tack för tipset med Butrix där fanns massor.

  Ha det gott
  Kram Anna

  SvaraRadera