torsdag 17 juni 2010

Idag har äntligen dagen kommit. Dagen då vi får nycklarna till VÅRT HUS!! :) Till helgen är det tänkt att jag ska tömma balkongen och nästa helg går den stora flytten. Har inte riktigt fattat det än, men det kommer nog i eftermiddag när vi får nycklarna. Klematisen blommar för fullt så det känns lite trist att behöva kapa den. Men det finns ingen chans att få loss den från spaljen annars. Men förhoppningsvis gör det att den grenar sig desto mer till nästa år.
Alla andra växter bör jag kunna flytta med mig utan problem. Rosen som nyss börjat slå ut doftar helt ljuvligt och den hoppas jag kunna njuta av hela sommaren. Måste bara lyckas bestämma var jag ska peta ner alla växter också. Men det får kanske vänta ett tag så att jag kan hinna bestämma var jag ska ha rabatter, träd och trädgårdsland. Man kan ju inte ha som nu, mest gräs :)

4 kommentarer:

 1. JAg minns så väl när vi fått nycklarna hit. Det var en fredag och vi skulle inte ha flutthjälp förrän dagen efter. Vi var ändå tvugna att sova där direkt kände vi så Vi klölade in madrasserna i bilen och E, som bara var 2 mån. knappt, fick sova i vagen. Sov i vårt hus gjorde vi! Vi ahde ingen mat eller grejer till det så vi hämtade mat i stan på McDonalds och åt sen på trappan till huset.
  Härliga minne!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Visst minns man inflyttnignsdagen, fast min var inte precis av det positiva slaget... Golvet i vardagsrummet hade varit täckt med heltäckningsmatta sedan 70-talet och den drog vi ut direkt bara för att upptäcka att lacken på golvet var alldeles klibbig, så pass att trätofflorna fastnade när man gick på det! Men som tur var rättade det till sig efter några dagar men alla möblerna fick bunkras upp i ett annat rum sålänge - dessutom hade vi "inneboende" (vsågern och hans flickvän) kvar efter förra husägaren i två veckor. Inget jag vill göra om även om jag kan le åt det idag =)
  Kram gittan

  jag har massor av perenner till försäljning om du känner för att gräva och plantera "skrattar"

  SvaraRadera
 3. Lycka till med flytten. Det mesta kommer säkert att stortrivas när det får komma ner i jorden även om det är lite synd på klematisen i full blom. Men det får det vara värt!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Nycklar i handen, vilken magisk känsla! Spännande tider :)
  Åh vad synd att behöva klippa ner klematisen just när den blommar som vackrast, men du får ta extra många foton på den innan! Den måste ju följa med liksom :) Det ser ut som en mysig trädgård på bilderna här ovan, ska bli väldigt, väldigt roligt att se hur rabatten ser ut när du är färdig med den -och övriga trädgården med. Hoppas flytten går bra, blir det alltså midsommarhelgen ni flyttar?

  Stort lycka till!
  Kram Veronica

  SvaraRadera